teisipäev, 15. jaanuar 2008

Autovargad vol2- Loogika it is.

Täna käisime jälle politseis, taas kord mingi formulari täitmine ikka selle autoärandamiskatse pärast.

Tore ju, et olidki needsamad tüübid, keda I. nägi. Tore ju, et nad üles tunnistasid ja andsid üles ka oma kaasosaliste nimed, keda oli oodatust veel enam. Tore ju, et õiglus on teoreetiliselt jalule seatud. Sama tore on see, et mõne kuu möödudest peaks prokuratuurist helistatama ja uus kohtumisaeg kokku lepitama, et lihtmenetluse või kokkuleppe (või mis iganes see termin ka olema peaks) korras süüdlastelt see õnnetu kahjusumma välja mõista. Samas praktika on uurija sõnul ikka see, et seda kahjutasu võid sa unes näha, sest kui tüübid leiavad, et neil ei ole võimalik maksta sulle seda närust tonni (minu puhul siis), siis nemad seda ka ei maksa. Lootus on, et kunagi. Läheb potentsiaalsesse "pensionifondi" nagu ka eelmisel korral varastatud automaki summa, kus tüüp saadi kätte, mõisteti kahjutasu välja ja seda kahjutasu võib nüüd rõõmsalt juba hasartse huviga oodata.

Mitte et ma selle tonni pärast nüüd oluliselt vaesem oleksin, aga see on lihtsalt irooniline - lõhud, varastad, teed mida iganes ja pärast on sul veel õigust ülearugi. Õigussüsteemi eripära. Politsei võib küll olla tasemel ja tabada pätid, aga viimastele jääb siiski õigus. Nagu ka see loogika, et kui keegi sulle nt koju sisse murrab ja sa juhtumisi sellel ajal kodus oled, siis sa ei tohi talle nt panniga vastu pead virutada, vastasel juhul kaebab sissemurdja sinu kohtusse kehavigastuste tekitamise eest. Vastu võib hakata ainult samaväärse relvaga. Haa.

Õiglusest rääkides. Uurija küsis mitu korda, kas ikka autouksed olid kindlasti lukus. No olid küll. Mul ju kesklukku ei ole ja kontroll on alati harjumuspärane peale igasuguseid jamasid, mis ette on tulnud. No igatahes. Tüübid olid väitnud, et nemad ei olevat sisse murdnud, sest autouks oli lahti. Esiteks - kes või mis seletaks sel juhul muukimisjäljed ukselukul? Ja teiseks - mis krdi vabandus see veel on? Ise nagu ei tuleks selle peale, et kui näeks juhuslikult tänaval lukustamata ustega autot, siis otsustaks üritada seda varastada ja lõhuks veidi. Vähese loovuse viga või mis?

Niisiis, ootame protsessi jätkumist. Autopede, nagu ma olen, oma tupsu huvide eest seisan ikka! :D

Kommentaare ei ole: