teisipäev, 9. detsember 2008

Saabumine, Ipsos

Ärkamine Pärnus kell 1.00, et kell 2 alustada liiklemist Tallinna lennujaama poole. 4.30 peaksime TezTouri letist kätte saama oma voucherid, ligi 10 minutit hiljem saabub rõõmsameelne rastasoenguga noormees, kes teeb leti lahti. Lugemiseks kaasa ka ajakiri, mis omakorda tekitab leti ees rõõmsat sekeldamist – nimelt osadel Stiilidel on kile sees ka lõhnatester, mis daamid hulluks ajab.

Peale check-ini ja turvakontrolli saab juua rahulikult veel minu jaoks hirmvarajast kohvi ja mahla ning oodata pardale pääsu.

6.30 stardib lennuk, kus pooled on HT ja pooled TT reisijad. Pikakoivalistele on odavate tšarterlendude nuhtluseks kitsad istmevahed, aga kuna mul on hea omadus igas asendis igas liikuvas sõidukis magada, siis läheb lend kähku. Vahepeal pakutakse kerget hommikusööki ja õige pea hakkavad paistma all mäeharjad ja sealt edasi juba ca kell 10 Korfu.

Jõudmaks Ipsose kuurordisse, kus asub meie ajutine kodu, läheb aega rahulikus pühapäevases tempos pool tundi. Reisisaatja viib bussis viibivat seltskonda kurssi kohalike oludega ja hotelli tavadega.



Hotellis tuleb veerandtunnike aega parajaks teha, et tuppa pääseda ja peale seda protseduuri on esimene käik loomulikult randa. Õhk on ca 37 kraadi, vesi küündib pea 30ni. Paradiis peale vihmast ja külma Eestimaa hommikut! Päikest nautida ja ujuda saab umbes neli tundi, siis saab rannamõnudest isu täis – no ei ole sellised kohapeal pikutajad.

Ülejäänud päeva kasutame selleks, et tutvuda lähemalt väikese Ipsose ja pakutavate võimalustega. Vähemalt on olemas ülevaade nii auto- kui ATV rentijatest ja hindadest, kohalike reisibüroode pakutavast (loomulikult märgatavalt soodsamad kui läbi reisikorraldaja sama asja tellida), nende supermarketitest, mis meie mõistes on väikesed poekesed jmt.

Juba esimesel päeval teeme tutvust Odyssey-ga, mis on otse meie hotelli kõrval asuv väga armas pererestoran/tavern (pereettevõtmised on valdav osa saare ettevõtetest). Perenaise soovitatud roosa majavein, mida on traditsiooniliselt saada 0,5 l ja 1 l kannudes on väga hea ja see on lisaks mõnusale aurale ja toredale pererahvale üks põhjus, miks õige mitmel õhtul jõuame veel vähemalt klaasiks veiniks Odyssey-sse. Majavein on alati oluliselt soodsam kui klaasiga tellitav, mille hind on ca 2-3 €, samas 0,5 l kann on ca 4-5.

Ööseks tööle pandud konditsioneer tekitab hommikuks tunde, et kangesti tahaks sooja. Edaspidi jääb konditsioneeri pärusmaaks jahutada tuba maha enne magama minemist ja edaspidi rahulikult puhata.

Kommentaare ei ole: